ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
ΣΥΜΒΑΤΟΙ ΔΟΤΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
“Μετά από 30 χρόνια προσφοράς η οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης με την συμμετοχή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Αποτελεί δέσμευση για όλους μας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπος μας χωρίς ελπίδα για ζωή. Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.”
MBB portrait

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO
Πρόεδρος Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Η Οικογένειά μας

Γιατί να γίνεις Εθελοντής Δότης Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών

Γιατί μπορεί να είσαι ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα.
Όταν κάποιος ασθενής χρειαστεί μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών ενεργοποιείται αναζήτηση για συμβατό δότη, αρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον (αδελφό, αδελφή). Με δεδομένο ότι μόνο οι 3 από τους 10 ασθενείς θα βρουν συμβατό συγγενή δότη, για το 70% των ασθενών η αναζήτηση επεκτείνεται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να βρεθεί κατάλληλος δότης.
Η ανεύρεση συμβατού, μη συγγενή δότη με ασθενή είναι δύσκολη, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εθελοντών δοτών. Ιδιαίτερα η αύξηση των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας.
pps_oramaelpidas_patterndots_rf-01
Efi-Vlami
pps_oramaelpidas_patterndots_rf-03
pps_oramaelpidas_patterndots_rf-02
antonis-remos
pps_oramaelpidas_patterndots_rf-01
“Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής μικρών ασθενών με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης του μυελού των οστών.”
-Έφη Βλάμη, Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας-
“Ο εθελοντισμός είναι μια γενναία πράξη, που όμως όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε.”
-Αντώνης Ρέμος, Καλλιτέχνης-

Πως μπορώ να γίνω εθελοντής δότης;

Αν είσαι μεταξύ 18-45 χρόνων, σε καλή κατάσταση υγείας και πρόθυμος να βοηθήσεις οποιονδήποτε ασθενή
χρειάζεται μεταμόσχευση, μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων.

Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών

Θα ενημερωθείς λεπτομερώς για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων
Θα συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής δότη
Θα σου γίνει λήψη μικρής ποσότητας αίματος (5 ml) ή στοματικού επιχρίσματος

Κάθε χρόνο γινόμαστε περισσότεροι…

2016
40166(δότες)
2017
58020(δότες)
2018
80000(δότες)
2019
110000(δότες)

Θέλεις να συμμετάσχεις στο έργο μας; Διάλεξε τον τρόπο να βοηθήσεις.

Παγκόσμια διάκριση για την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Ελλάδα

''Ο ΟΗΕ απένειμε στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
το Βραβείο Nelson Mandela 2020''

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιΐας

``Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι η μοναδική Ελληνίδα η οποία λαμβάνει
αυτή την κορυφαία αναγνώριση από την Πολιτειακή Ηγεσία.``

Καθημερινά στο πλευρό μας

Συνοδοιπόροι στον αγώνα μας

 

Ενημέρωση

Την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται εκ νέου έξαρση της πανδημίας με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων από τον SARS-COV-2, παραλλαγή Δέλτα. Οι εγγραφές των νέων εθελοντών δοτών στα γραφεία μας  πραγματοποιούνται καθημερινά τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Με δεδομένο ότι το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», συνιστούμε οι φίλοι μας που προσέρχονται για εγγραφή στα γραφεία μας να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης είτε πρόσφατο μοριακό, rapid test (εντός 48ωρών από την προσέλευσή τους) ή self test  (εντός 24 ωρών) διαφορετικά είναι ασφαλέστερο να εγγραφούν online στο χώρο τους.

Υπενθυμίζουμε πως η εγγραφή εθελοντών δοτών συνεχίζεται κανονικά τόσο online  από την ιστοσελίδα μας www.oramaelpidas.gr , μέσω της οποίας συμπληρώνετε τα στοιχεία σας ώστε να παραλάβετε κατ’ οίκον το kit εγγραφής με αναλυτικές οδηγίες, όσο και μέσω των συνεργαζόμενων κέντρων μας ανά την Ελλάδα. Τα συνεργαζόμενα κέντρα που είναι υγειονομικές δομές (κέντρα υγείας, νοσοκομεία)  μπορούν να προχωρήσουν κανονικά στη λήψη στοματικού επιχρίσματος τηρώντας απαρεγκλίτως τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι υπόλοιποι συνεργάτες μας μπορούν να εγγράφουν νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών προσφέροντας στον υποψήφιο την αίτηση, το βαμβακοφόρο στυλεό και τον φάκελο ούτως ώστε ο υποψήφιος να προχωρήσει στη λήψη στοματικού επιχρίσματος κατ’ιδίαν.