H Πρόεδρός μας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έλαβε από τον ΟΗΕ την κορυφαία παγκόσμια τιμητική διάκριση ,το Βραβείο Nelson Mandela. Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε πέντε χρόνια σε δυο διεθνείς προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο που διακρίνονται για το ανθρωπιστικό τους έργο και τον αγώνα τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το γεγονός ότι επελέγη η κυρία Βαρδινογιάννη ανάμεσα σε προσωπικότητες απο 353 χώρες αποτελεί τεράστια τιμή και για την Ελλάδα.
«Το βραβείο αυτό δεν ανήκει σ΄εμένα .Ανήκει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό στον οποίο και το αφιερώνω» δήλωσε με ιδιαίτερη συγκίνηση η Πρόεδρος μας και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO , κλείνοντας μ΄αυτά τα λόγια και την εμπνευσμένη ομιλία της.

Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και όλη η οικογένεια του συλλόγου μας, εκφράζουμε την συγκίνηση και την υπερηφάνεια μας για το υψίστης σημασίας γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες στον κάθε έναν από εμάς χωριστά, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στον ιερό σκοπό που έχουμε αναλάβει: Στη σωτηρία όσων περισσότερων ασθενών. Ένα απο τα οράματα της Προέδρου μας που χάρη στους αγώνες της, έγινε πραγματικότητα.

Διακρίσεις τέτοιου βεληνεκούς οπλίζουν με δύναμη και θέληση την Πρόεδρό μας για να πραγματώσει το σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την προσφορά στον συνάνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε στιγμιότυπα και δηλώσεις της Προέδρου μας απο το χρονικό της βράβευσης ”Nelson Mandela” 2020.

Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών προς τιμήν της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τη βράβευσή…

Gepostet von Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη am Dienstag, 21. Juli 2020

ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «NELSON MANDELA» ΤΟΥ ΟΗΕΗ ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά, το…

Gepostet von Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη am Montag, 20. Juli 2020

Διαδικτυακή Συνάντηση της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ Βραβείο Νέλσον Μαντέλα 2020Ομιλία κας Μαριάννας Β….

Gepostet von Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη am Montag, 20. Juli 2020

Ο Nelson Mandela ήταν ένας φωτισμένος παγκόσμιος ηγέτης, ένας πρωτοπόρος και γενναίος υπερασπιστής των ανθρωπίνων…

Gepostet von Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη am Samstag, 18. Juli 2020

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρό μας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την κορυφαία τιμητική διάκριση από τον ΟΗΕ που της…

Gepostet von Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη am Freitag, 17. Juli 2020