Όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη-Grecotel:Μέχρι σήμερα 1.600 εθελοντές δότες!

Με το να μας φιλοξενεί κάποιος σε όλη την Ελλάδα, κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής, σημαίνει ότι φιλοξενεί την ελπίδα, τους στόχους μας και την προσπάθεια που κάνουμε ως «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», να αυξήσουμε τον αριθμό των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προς όφελος όλων των ασθενών όλου του κόσμου που χρειάζεται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.Είναι δείγμα εμπιστοσύνης στο έργο μας και υπόδειγμα αλτρουισμού για τον αρωγό μας.

Αυτό κάνει ο επιχειρηματίας κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης και ο όμιλος GRECOTEL δύο χρόνια τώρα, δίνοντας μας τον «χώρο» να υπάρχουμε ανά τη Ελλάδα. Μέχρι σήμερα πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τον όμιλο εκδηλώσεις σε Κρήτη, Αττική, Κέρκυρα, Β. Ελλάδα, για να ενημερώνουμε τον κόσμο για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να εγγράψουμε εθελοντές δότες. Χίλιοι εξακόσιοι νέοι εθελοντές δότες, 1.600 επιπλέον ευκαιρίες να ζήσει κάποιος που έχει διαγνωστεί με αιματολογική κακοήθεια, αυτό μας βοήθησαν να πετύχουμε οι άνθρωποι της GRECOTEL χέρι – χέρι με την Aegean η οποία δίνει «φτερά» στο «ΟΡΑΜΑ» μας, για να ταξιδέψει το μήνυμα της ελπίδας σε όλη την Ελλάδα.

grecotel alexandroupoli 14 10 2016Η πιο πρόσφατη συνέργειά μας είναι η μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από 13 έως και 16 Οκτωβρίου 2016, από αντιπροσωπεία του συλλόγου με επικεφαλής την κα Αικατερίνη Μεταξωτού, Καθηγήτρια Γενετικής-Παιδίατρο και τον κο Στέλιο Γραφάκο, Παιδίατρο-Αιματολόγο, επιστημονικό διευθυντή του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», και πάντα με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών και την προσφορά ελπίδας ζωής σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel που έχει εντάξει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του την δράση του Συλλόγου μας και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, διέθεσε προσωπικό και υποδομές, ενώ το ίδιο το προσωπικό των ξενοδοχείων Astir Alexandroupolis  και Grand Hotel Egnatia που εδράζονται στην Αλεξανδρούπολη συμμετείχε στην προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι μόνο αυτή η δράση, στην οποία συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και σώματα Στρατού της περιοχής, απέδωσε πάνω από 250 εγγραφές.

«Επειδή ποτέ άλλοτε η ανάγκη για αλληλεγγύη και διατήρηση της κοινωνικής αλυσίδας δεν ήταν τόσο επιτακτική όσο στις μέρες μας, το μήνυμα "Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή" του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μιλάει στις καρδιές και τις συνειδήσεις όλων, καθώς η ελπίδα είναι πάντα ένας άνθρωπος που κάνει τη διαφορά, πόσο μάλλον όταν μπορεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η κυρία Ελένη Βελωνά, ψυχή όλης αυτής της συνεργασίας από την πλευρά του Ομίλου.

Μιας συνεργασίας που ξεκίνησε σχεδόν συγχρόνως με την ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Γιατί στον κόσμο των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, η προσφορά δεν σταματάει ποτέ.

 grecotel2 alexandroupoligrecotel3 alexandroupoligrecotel4 alexandroupoli