Τελευταία νέα
11/1/2016: Το Όραμα Ελπίδας στον Ασπρόπυργο!

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» και της Διευθύντριας του, κας Μαρίας Μπάκα, Αιματολόγος, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 , ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Εθελοντική Δωρεά Αίματος και Μυελού των Οστών» στο Πνευματικό Κέντρο του Ασπρόπυργου.

Πως μπορώ να γίνω εθελοντής δότης

Αν είσαι μεταξύ 18-45 χρόνων, σε καλή κατάσταση υγείας και πρόθυμος να βοηθήσεις οποιονδήποτε ασθενή χρειάζεται μεταμόσχευση, μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων.

Πώς μπορώ να γίνω εθελοντής δότης

Μπορείς να επισκεφτείς τα γραφεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, καθημερινώς 9.00 – 19.00, ή κάποιο από τα συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών της περιοχής σου όπου:
1) Θα ενημερωθείς λεπτομερώς για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων
2) Θα συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής δότη
3) Θα σου γίνει λήψη μικρής ποσότητας αίματος (5 ml) ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)

Συνεργαζόμενα Κέντρα

Αν δεν υπάρχει κάποιο Συνεργαζόμενο Κέντρο στην περιοχή σου, μπορείς  να συμπληρώσεις την online αίτηση εγγραφής κι εμείς, σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου, θα σου στείλουμε φάκελο που θα περιέχει:
1) Ενημερωτικό έντυπο για τη δωρεά μυελού των οστών.
2) Την αίτηση εγγραφής δότη μυελού των οστών.
3) Οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) καθώς και τα απαραίτητα υλικά για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα.

Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας πριν την εγγραφή σας στο 2107775615 -6.

Θέλεις να συμμετάσχεις στο έργο μας;

μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο να βοηθήσεις 🙂

Η πρώτη Ελληνίδα δότρια μυελού των οστών μιλάει για την εμπειρία της

Έγινα δοτής μυελού των οστών, χρειάζεται μονό λίγο σάλιο για να σωθεί μια ανθρωπινή ζωή και τίποτα άλλο, αύριο μπορεί αυτή η ζωή να είναι του παιδιού σου.
Αύριο λοιπόν αν θα χρειαστείς εσύ ή για κάποιον αγαπημένο σου θα ενδιαφερθείς να μάθεις πως γίνεται η διαδικασία και θα παρακαλάς οποίον ξέρεις να γίνει και αυτός.
Γιατί δεν το κάνεις και εσύ σήμερα να σωθεί κάποιος άλλος?

Our group of volunteers

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΝ

Δότες μυελού των οστών ανα έτος

2015
10030 δότες
2016
20532 δότες
Το Όραμα Ελπίδας στον χάρτη
Λεβαδείας 8, 11527 Αθήνα

Οι χορηγοί μας