Η ζωή ξανασυναντά την ελπίδα !

 catsplazzasite

Στην Αθήνα, στην 2η Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «NJV ATHENS PLAZA», το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» υποδέχθηκε τους φίλους, συνεργάτες, δότες και εθελοντές δράσης του από όλη την Ελλάδα. Πρόσωπα και φορείς, με το προφίλ και την ψυχή του αυθεντικού εθελοντή, αδιάκοπα κι ακούραστα  ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν και πραγματοποιούν εγγραφές εθελοντών δοτών στις τοπικές τους κοινωνίες. Είναι η δουλειά τους που χάρισε στο ΟΡΑΜΑ τους περισσότερους από τους 76.000 νέους εθελοντές δότες, δημιουργώντας για τους ασθενείς που αναζητούν συμβατό δότη 76.000 νέες ελπίδες για ζωή. 

Aπο μεγάλες και μικρότερες περιοχές της Ελλάδας, από την Λέρο, την Σάμο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τα Φάρσαλα, την Ορεστιάδα, την Κέρκυρα, την Βέροια, το Κιλκίς, το Ναύπλιο , τα Γιαννιτσά, την Θήβα, τον Πόρο, κ.α,εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων κέντρων μας και πολλοί εθελοντές δράσης πήραν μέρος στην Συνάντηση μας!

Κάποιοι μάλιστα , μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά με την πρωτοβουλία που πήραν να μας παρουσιάσουν το έργο και τις εμπειρίες τους από την δραστηριοποίησή τους στην εγγραφή νέων εθελοντών δοτών, όπως ο κ. Αντώνης Ιατρόπουλος από την ομάδα εθελοντών Ημαθίας, η κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου από τον Δήμο και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων,  ο κ. Αδαμάντιος Βαρνάς από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Λέρου, η κα Άννυ Κωστούρου από την Πάτρα και αλλοι.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αλλά και συγκινητική, ήταν η παρουσίαση απο την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη, του ειδικού προγράμματος που οι ολυμπιονίκες μας έχουν εκποπνήσει για την ευρύτατη ενημέρωση των νέων και γενικά των φίλων του αθλητισμού γύρω απο την προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων και την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ενώ καταχειροκροτήθηκε το video με το σύνθημα των Ολυμπιονικών «Οι Ολυμπιονικες στο δρομο της ζωης με ΟΡΑΜΑ κι ΕΛΠΙΔΑ» που πρόβαλε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Σ.Ε.Ο Γιάννης Σταθόπουλος.

Επίσης με ίδιαίτερο ενθουσιασμό και προσμονή υποδέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι την πρόταση- έκπληξη της Μαραθονωδρόμου Μαρίας Πολύζου οτι προσφέρεται να ''τρέξει'' μια διαδρομή απο άκρη σ΄ άκρη της Ελλάδας , αφιερωμένη στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ!Μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση δημιούργησαν οι μαρτυρίες γονιών παιδιών  της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» που εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς όλους όσοι φρόντισαν να βρεθεί ο συμβατός δότης και να ξαναγυρίσει το παιδί τους στην ζωή.Ευγνωμοσύνη που μετέτρεψαν σε δράση στο πλευρό του ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

 

Η συγκίνηση όμως έφτασε στα ύψη όταν μίλησαν οι εθελοντές δότες που βρέθηκαν συμβατοί , ανοίγοντας την ψυχή τους, για να περιγράψουν τα συναισθήματα τους την στιγμή που συνειδητοποίησαν πως σώζουν τη ζωή ενός ανθρώπου.

 

Σημαντική απήχηση και θετική ανταπόκριση είχε  η πρωτοβουλία μας να γίνει ενημέρωση των συνεργατών μας σ΄ολόκληρη την Ελλάδα για τα ισχύοντα με βάση τον νέο κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων,της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την υπεύθυνη γι΄αυτό, δικηγόρο του συλλόγου μας ( DPO)  κ. Έρση Μιχαηλίδου.

 

Η τόσο «ζωτική» συνάντησή μας έκλεισε με μία υπόσχεση : συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας μας  για περισσότερους καινούργιους δότες και ευαισθητοποίηση όλων μας για περισσότερη ελπίδα και ζωή.

 

Την συνάντηση τίμησαν με την παρουσία και με τις τοποθετήσεις τους Θεσμικοί φορείς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Καθηγητή κο Ανδρέα Καραμπίνη, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α..) με την Πρόεδρό του, Αιματολόγο κα Χάρις Ματσούκα, Επιστημονικοί φορείς, όπως η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ( Ε.Α.Ε.), με τον Πρόεδρό της Καθηγητή κο Παναγιώτη Παναγιωτίδη, μεγάλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κέντρα Συλλογής Μοσχευμάτων όπως η Αιματολογική κλινική & Λεμφωμάτων - Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με τον Διευθυντή ΕΣΥ, Αιματολόγο κο Δημήτρη Καρακάση, συλλογικοί φορείς εγνωσμένου κύρους και καρποφόρας δραστηριοποίησης όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) που εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρό της κα Καίτη Αποστολίδου, και οι φοιτήτριες από την Επιστημονική Ένωση Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) η κα Νεφέλη Γρίβα και η κα Παναγιώτα Διαμαντοπούλου.

Η συνάντηση έκλεισε με γεύμα που έδωσε την ευκαιρία σ΄όλους τους φίλους να χαλαρώσουν , να ανταλλάξουν σκέψεις, προτάσεις και... emails.

Όλοι μαζί δώσαμε ραντεβού για του χρόνου , αφού η Συνάντηση έγινε πλέον θεσμός!

PANPLAZZAPANPLAPANPLAZPANPLAZZPANPLAZZASPANPLAZZASDPAN 211PAN 203PAN 167PAN 095PAN 104PAN 118PAN 179PAN 131PAN 137PAN 184PAN 192PAN 207

 

 Οι εικονιζόμενοι με την σειρά απο αριστερά:

Άννυ Κωστούρου- Γελινιώτη, μια Μάννα - συνεργαζόμενο κέντρο στην Πάτρα.

Ο δότης μας Βαγγέλης Ορνελάκης από τα Χανιά.

Κωστούλα Χριστοδουλοπούλου, η δότριά μας από την Ηλεία

Ο Πατέρας Ευάγγελος Μπακασέτας πρωτοστατεί στην Νεμέα.

Αδαμάντιος Βάρνας, από τον Σύλλογο Αιμοδοτών της Λέρου.

Αντώνης Ιατρόπουλος. Εκπροσωπώντας την Ημαθία.

Γιάννης Σταθόπουλος. Η «ψυχή» της επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου…

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων

ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ), καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης

ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας(Ε.Α.Ε), καθηγητής Παναγιώτης Παναγιωτίδης,

Χάρις Ματσούκα, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας(Ε.Κ.Ε.Α)

Η παιδίατρος - αιματολόγος Βασιλική Κίτρα - Ρούσσου , Συντονίστρια Διευθύντρια της ΜΜΟ της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ''Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ''

η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσμπονδίας Καρκίνου(ΕΛ.ΛΟΚ), κυρία Καίτη Αποστολίδου

ο επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των Οστών του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», Αιματολόγος, κύριος Δημήτρης Καρακάσης

δικηγόρος του συλλόγου μας ( DPO)  κ. Έρση Μιχαηλίδου

Κυριακή Παναγιωτοπούλου, από το συνεργαζόμενο κέντρο στα Φάρσαλα

η γενική Γραμματέας του Συλλόγου, η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη.