ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΚΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ METIN ARDITI

marunesc

Επίσημη συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay είχε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι,την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων που έχει η κυρία Βαρδινογιάννημε επιτελικά στελέχη του Οργανισμού αλλά και με διεθνείς προσωπικότητες για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του ανθρωπιστικού της έργου, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO.

 

Κατά την συνάντηση, οι δύο κυρίες είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν απολογισμό του έργου της UNESCOγια το 2018 καθώς και να θέσουν τις προτεραιότητες για το 2019, ενώ η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε ότι παραμένει προσηλωμένη στους στόχους και τα ιδανικά της UNESCOγια την εγκαθίδρυση της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό.

 

«Η αποστολή μας, μέσα από την UNESCO, για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου είναι ένα διαρκές καθήκον.  Ήδη έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο και έχουμε επιτύχει πολλά.  Πιστεύω, παρόλ΄ αυτά, ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν.  Για αυτό τον λόγο πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να παραδώσουμε έναν δικαιότερο κόσμο στις νέες γενιές», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της συνάντησής τους οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Azoulay προγραμμάτισαν μία σειρά από δράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με επίκεντρο την παιδεία και την νέα γενιά.

catsparisi

Στο πλαίσια αυτού του σημαντικού ταξιδιου, η Πρόεδρος μας και  Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παρευρέθηκε και στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, στο Παρίσι, προς τιμήν του διάσημου συγγραφέα κυρίου MetinArditi.

Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» σημαντικοί εκπρόσωποι του πνεύματος και των γραμμάτων από ολόκληρο τον κόσμο, ο Metin Arditi τιμήθηκε με το «Παράσημο των Γραμμάτων και των Τεχνών» της Γαλλικής Δημοκρατίας από τον Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού κύριο FranckRiester.

Ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού κατά την απονομή του Παρασήμου στον κύριο Arditi έκανε μία εκτενή αναφορά στη ζωή και το έργο του διάσημου συγγραφέα, σημειώνοντας ότι «ολόκληρη η ζωή του Metin Arditi είναι ένα μεγάλο ταξίδι όπου μπερδεύονται και εμπλουτίζονται οι πολιτισμοί».

 

Εμφανώς συγκινημένος, ο κύριος Arditi παρέλαβε την τιμητική διάκριση και τόνισε ότι:  «Το να λαμβάνω από εσάς  αυτό το Παράσημο είναι μία μεγάλη τιμή.  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εσάς προσωπικά, όπως και την πατρίδα σας, την Γαλλία, για την ευκαιρία που μου προσφέρει να αισθανθώ ακόμα περισσότερο Γάλλος.  Αυτό το συναίσθημα και η αγάπη μου προς την Γαλλία έχει βαθύτατες ρίζες στα παιδικά μου χρόνια».

 

Η κυρία Βαρδινογιάννη,από την πλευρά της, συνεχάρη τον κύριο Arditi για την σημαντική διάκριση που έλαβε, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς και το έργο του αποτελεί έναν «φάρο ανθρωπισμού και πολυπολιτισμικότητας».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Βαρδινογιάννη και ο κύριος Arditi συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης,ενώ συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της UNESCO καθώς, όπως και η κυρία Βαρδινογιάννη, και ο κύριος Arditi έχει επίσης αναγορευθεί Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό και την προσέγγιση των λαών.

Ενδεικτικό αυτής της αμοιβαίας εκτίμησης και φιλίας είναι το γεγονός ότι η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν κεντρική ομιλήτρια στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Metin Arditi με τίτλο ''Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο'' που διαδραματίζεται , σ΄ένα ελληνικό νησί κι έχει κεντρικό ήρωα ένα αυτιστικό παιδί.