83η ΔΕΘ με «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

 catsthess

«Για φαντάσου! πέρυσι σε μία βόλτα μου στην ΔΕΘ ήρθα στο περίπτερό σας και συμπλήρωσα την αίτηση και φέτος βρέθηκα συμβατός και δίνω μόσχευμα. Μεγαλειώδες!»

(Λόγια του Δότη μας που βρέθηκε συμβατός και έδωσε μόσχευμα 13-9-2018.)

«Εφέτος έκανα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου. Έγινα Εθελόντρια δότρια στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στην ΔΕΘ!»

(Ανάρτηση εθελόντριας που γράφτηκε εφέτος στο περίπτερό μας)

«… γιατί ξέρετε πως το νιώθω, αν η ΔΕΘ ήταν ένας άνθρωπος το ΟΡΑΜΑ σας θα ήταν η καρδιά του. Γιατί είναι αγάπη και ζωή».

(Επισκέπτρια στο περίπτερό μας)

 

Τέτοια λόγια, τέτοια συναισθήματα και τέτοια ανταπόκριση «έντυσαν» φέτος την παρουσία μας στην 83 ΔΕΘ, 8-16 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Το περίπτερο που για 3η συνεχόμενη χρονιά μας προσέφερε η ΔΕΘ και την ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό, φιλοξένησε περισσότερους από 85.000 επισκέπτες οι οποίοι πέρασαν για να ενημερωθούν για την σημασία της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων, να εκφράσουν την επιθυμία τους να βοηθήσουν με εθελοντικές δράσεις ώστε να μεγαλώσει το Όραμα και η ελπίδα ζωής για τον κάθε ασθενή, να μοιραστούν μαζί μας τις προσωπικές τους εμπειρίες από την δική τους αναζήτηση της ελπίδας για τους ανθρώπους τους που αρρώστησαν, να μας ευχαριστήσουν για το έργο μας. Το «ευχαριστώ» τους έγινε 1200 νέες εγγραφές, 1200 νέοι εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο αρχείο δοτών.  

 

Με αφορμή το γεγονός ότι στην φετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα ήταν οι Η.Π.Α., το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» παρουσίασε την νέα του καμπάνια «MakeGreeceCompatible» («Ας κάνουμε την Ελλάδα συμβατή!»). Σκοπός του νέου αυτού εγχειρήματος είναι η δημιουργία μιας γέφυρας συνεργασίας και αλληλεγγύης με τον απόδημο ελληνισμό, με κύριο στόχο την θεαματική αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών - και κατά συνέπεια και των συμβατών δοτών – ανάμεσα στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.

 

Το πρόγραμμα μας αυτό έθεσε υπό την αιγίδα της η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και η παρουσία του Πρέσβη κου Geoffrey Pyatt και της σύζυγου του Mary Pyatt στο περίπτερό μας, είχε φέτος άλλη βαρύτητα και μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά.

 

Το περίπτερο μας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, όπως η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης και ο ιδρυτής του κόμματος «Το Ποτάμι» κος Σταύρος Θεοδωράκης.  Επίσης ο Διευθυντής προγραμμάτων και εκπρόσωπος του οργανισμού «TheHellenicInitiative» στην Ελλάδα ο κος  Μιχάλης Πρίντζος, που είναι από τους μεγάλους συμμάχους μας στο νέο μας πρόγραμμα.

catsthessa

 

Ξεχωριστές στιγμές για το ΟΡΑΜΑ, ήταν και οι ζεστές αναφορές στο έργο μας, που από σκηνής, έκαναν ο καθένας στην δική του συναυλία, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και οι «Μέλισσες», προτρέποντας το κοινό τους, να γίνουν όλοι εθελοντές δότες στο περίπτερό μας!!

 

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών», που μας «βρήκε» στην Θεσσαλονίκη, δίνοντας μας την ευκαιρία να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην σπουδαιότητα του θεσμού και στην μοναδικότητα κάθε εθελοντή δότη. Οι συμβολικοί μικροί ανεμόμυλοι, που χαρίσαμε στους επισκέπτες μας, ειδικά την ημέρα αυτή, χάρισαν χαμόγελα σε όλους τους επισκέπτες κάνοντάς τους ξανά παιδιά …

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπευθύνους της ΔΕΘ, τον Πρόεδρο κο Α. Ζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Κ. Ποζιρκίδη, τον Αν. Γενικό Διευθυντής κο Α, Τσαξιρλή τον Διευθυντή Εκθέσεων κο Α. Δαρούδη, στον «ενορχηστρωτή» της παρουσίας μας στην ΔΕΘ κο Γ. Μπιρμουτσούκη και στην Ομάδα της PROFILGROUP που ήταν ακούραστοι συμπαραστάτες, στο Παράρτημα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Θεσσαλονίκης, στις Αιμοδοσίες και τα Αιματολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», «ΑΧΕΠΑ» και του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που μεταδίδει τα μηνύματα και την προσπάθειά μας, στην PLAYMOBIL με τις γιγαντοφιγούρες της και στα «Ανεμοσκορπίσματα» τους παιγνιδοανθρώπους, παιδοδιασκεδαστές που «σκόρπισαν» την χαρά και την μαγεία του παραμυθιού στους μεγάλους και μικρούς μας επισκέπτες, στα μεγάλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως το Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ το ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ και το CITYCollege, οι φοιτητές των οποίων έδωσαν μαθήματα εθελοντισμού και ευαισθησίας και στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης όπως την ΕΡΤ3, το ΑΘΗΝΑΙΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, το ALPHAMEDIAGROUP Καβάλας το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, το TV 100 που ήταν σε όλη την διάρκεια της ΔΕΘ δίπλα μας στηρίζοντας το έργο μας.

catsthesaloniki

catsthessalon

 catshes