Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ATHENS DEMOCRACY FORUM

catszapeio

Στο 6ο ετήσιο «Athens Democracy Forum», που διοργανώνουν οι New York Times στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με θέμα «Democracy in Danger: Solutions for a Changing World» ανάμεσα στους κύριους ομιλητές ήταν και η πρόεδρος του συλλόγου μας , Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO   κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στην ομιλία της με θέμα: «Δημοκρατία και Κοινωνική Αλληλεγγύη σε έναν Κόσμο που Αλλάζει» η κυρία Βαρδινογιάννη εστιάστηκε στην ανάγκη οι κοινωνίες να επιστρέψουν στις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, οι οποίες αποτελούν και την βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος και ανάμεσα σε άλλα είπε χαρακτηριστικά:

«Η εποχή μας, μας δίνει μία σπουδαία ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να μετατρέψουμε την κοινωνική αλληλεγγύη σε ευημερία για όλους. Εκτός από οικονομική στήριξη, να μοιραστούμε την γνώση. Έχουμε τα μέσα. Ας τα χρησιμοποιήσουμε για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά πάνω από όλα ας ακούσουμε την καρδιά και την ψυχή μας που μας υπαγορεύουν ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως ίσοι ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο ανθρωπισμός είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, o οποίος μίλησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την υπονόμευση της δημοκρατίας, αναφέροντας ως μεγαλύτερους κίνδυνους της δημοκρατίας, την επικυριαρχία του «οικονομικού» επί του «θεσμικού» και τις ακραίες εκφάνσεις του νεοφιλελευθερισμού.

Στο «Athens Democracy Forum» συμμετέχουν νομπελίστες, πολιτικοί από ολόκληρο τον κόσμο, πανεπιστημιακοί από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, επιχειρηματίες καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των New York Times Mark Thompson, o Πρόεδρος των New York Times International Stephen Dunbar-Johnson καθώς και ο Αντιπρόεδρος των New York Times Conferences κύριος Αχιλλέας Τσάλτας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» συμβάλλουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη διοργάνωση  «United Nations Global Goals Interactive Lunch Round Tables».

Στη συζήτηση που διεξήχθη στα «Round tables» τα θέματα συζήτησης που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τους τομείς της  υγείας, της παιδείας, της ισότητας και της κλιματικής αλλαγής όπου σημαντική παρουσία είχε και το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, αφού επικεφαλής ενός τραπεζιού ήταν η Γενική Γραμματέας του συλλόγου μας κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου η οποία εκπροσώπησε και το «ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, στις συζητήσεις πήραν μέρος και η Γενική Γραμματέας του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα με τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρίες Ελένη Σαμαρά - Κωνσταντακάτου,Βίκυ Φιλίππου, Κέττυ Φιλιππίδου, Ντόρα Δημοπούλου, Ρίτα Πικρού - Μωραϊτάκη όπως και η διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ- ΕΛΠΙΔΑ » κυρία Βασιλική Κίτρα.