ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ-Μία αθλητική γιορτή που έγινε θεσμός με... ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

catsdion
Για 2η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος μας συνοδοιπόρος στην αθλητική διοργάνωση ''ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2018''.Ένα πλούσιο αθλητικό Σαββατοκύριακο στην Ερμιόνη , με αγώνες δρομικούς και κολύμβησης!

Αρκετοί αθλητές αλλά και δημότες της Ερμιονίδας έδειξαν την ευαισθησία τους κι έγιναν νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και όλοι μαζί στείλαμε το μήνυμα του συλλόγου μας: ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ-ΔΩΣΕ ΖΩΗ - ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ!

Στο περιθώριο των αγώνων εγκαινιάστηκε και η συνεργασία του ΟΡΑΜΑΤΟΣ με τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης για εγγραφή εθελοντών δοτών μυελόύ των οστών

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κύριος Χρήστος Δάγκλης ευχαρίστησε το ''ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ'' και εξήρε το έργο και την εν γένει προσφορά της προέδρου του συλλόγου μας στο κοινωνικό σύνολο.
Το Ν.Π.Δ.Δ αθλητισμού του Δήμου Ερμιονίδας και διοργανωτές των αγώνων, έκαναν μια έκπληξη στο σύλλογό μας αφού μεταξύ των άλλων απονομών στους πρώτους αθλητές, απένειμαν το κύπελο του ''Μαχητή της Ζωής'' σε ένα απ΄ τα πρώτα ''παιδια'' του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" που σε ηλικία 3 ετών βγήκε Νικητής μέσα απo  αυτη την δύσκολη μαχη, στον Παναγιώτη Κόκκινο.
 
Ο σύλλογος μας ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές των ''Διονυσίων 2018'' , τον Δήμου Ερμιονίδας και τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή που μέσα απο παρόμοιες εκδηλώσεις δείχνουν το ευαίσθητο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ερμιόνη, πατρίδα των κολυμβητικών και κωπηλατικών αγώνων!
«Πλησίον δε αυτού Διονύσου ναός μελαναίγιδος˙ τούτω μουσικής αγώνα κατά έτος έκαστον άγουσι, και αμίλλης κολύμβου και πλοίωντιθέασιν άθλα˙»Παυσανίας, 35.1.
Στα αρχαία χρόνια γιορτάζονταν στην Ερμιόνη τα Διονύσια προς τιμήν του Διόνυσου Μελαναίγιδος με τη διοργάνωση κολυμβητικών , κωπηλατικών - ιστιοπλοϊκών, και μουσικών αγώνων.

Αυτοί είναι και οι πρώτοι αγώνες καταγεγραμμένοι στην Ελληνική ιστορία!