''Το ΟΡΑΜΑ και πάλι στη Θεσσαλονίκη''

catsthes

Ένα τριήμερο που συνδύαζε αρμονικά την επιστήμη με την νεανική ζωντάνια και ευαισθησία έζησε το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στη θεσσαλονίκη που πάντοτε αγκαλίάζει το εργο μας , στις 25-26-27 Απριλίου.

Οι μαθητές του 28ου ΓΕΛ Τούμπας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι λόγω μεταμόσχευσης συμμαθητή τους στη Μονάδα ΜΜΟ της ΕΛΠΙΔΑΣ οργάνωσαν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους για την προώθηση της ιδέας για την δωρεά μυελού των οστών.

 

Επίσης με πρωτοβουλία του καθηγητή τους κ. Σπανού, οργανώθηκε συναυλία απο μαθητικά συγκροτήματα και μάλιστα παρουσιάσθηκε ένα συγκινητικό τραγούδι των μαθητών αφιερωμένο στη δωρεά μυελού των Οστών.

 

Οι νεαροί μαθητές με την συνεργασία του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ έκαναν πολλούς Θεσσαλονικείς να εγγραφούν νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών ενώ παράλληλα έτρεχαν πολλές εικαστικές δραστηριότητες.

 

Το ίδιο διάστημα, στο χώρο της επιστήμης, πήραμε μέρος σε δύο επιστημονικές εκδηλώσεις.

 

  • Στο 1ο ΕλληνοΙσραηλινό συνέδριο αιματολογίας στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες και Ισραηλινοί αιματολόγοι παρουσίασαν σύγχρονα θέματα αιματολογίας, με ομιλία ο καθηγητής Αιματολογίας - Επιστημονικός Διευθυντής του συλλόγου μας ''ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ'' κύριος Στέλιος Γραφάκος.

 

  •  σε επιστημoνική ημερίδα που οργάνωσε το νοσοκομείο ''ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ'' για την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων και του ομφαλικού αίματος οπου κι εκεί έγιναν νέες εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

 

Η Ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω απο το θέμα δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων συνεχίστηκε με ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου μας κύριος Στέλιος Γραφάκος στον Δημοτικό Ραδιοσταθμό 100,6.


Θεσσαλόνικη σ΄ευχαριστούμε!