Εκδήλωση ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών με… «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

catsypeks

Ένας ακόμα ισχυρός κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα αλληλεγγύης και προσφοράς του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και με την παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των υπαλλήλων του Υπουργείου για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου μας.

Ο Υφυπουργός εξωτερικών κύριος Γιάννης Αμανατίδης στην ομιλία του, αφού εξήρε το εν γένει έργο της Προέδρου του Συλλόγου μας επεσήμανε την σημασία του να γίνουν όσο περισσότεροι Έλληνες μπορούν εθελοντές δότες:

«Η εγγραφή Ελλήνων στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί η κοινή καταγωγή αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη για έναν Έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση» δήλωσε ανάμεσα στ άλλα ο κ. υπουργός.

Επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τόνισε στην ομιλία της:

«Για μένα, δεν είστε μόνο σύμμαχοί μας σ' αυτόν τον αγώνα, από σήμερα είστε μέλη της Μεγάλη Οικογένειας του «Οράματος ΕΛΠΙΔΑΣ. Θέλουμε να φτάσουμε τους  200.000 δότες βλέποντας γύρω μου πρόσωπα σαν τα δικά σας, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε».


Στη συνέχεια ο επιστημονικός μας Διευθυντής κύριος Στέλιος Γραφάκος ανέβηκε στο βήμα κι έκανε μια διεξοδική ενημέρωση για την σημασία του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Όλο το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών παρακολούθησαν την παρουσίαση του κ. Γραφάκου με ιδιαίτερη αφοσίωση και ενδιαφέρον θέτοντας ερωτήσεις και απορίες.

Η πρωτοβουλία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από όλους τους Συλλόγους Υπαλλήλων καθώς μετά το τέλος της εκδήλωσης πολλοί έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών επιβεβαιώνοντας το μήνυμα του συλλόγου μας ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΔΩΣΕ ΖΩΗ - ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ .

Σας ευχαριστούμε θερμά!