Καλή Αρχή, με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο Διδυμότειχο !

 catsDID

Στις εργασίες του 14ου Συνεδρίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετείχε το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με σχετική εισήγηση και ενημερωτικό σταντ εγγραφών εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το Συνέδριο διεξήχθη την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου στο ακριτικό Διδυμότειχο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα και με αυτό ξεκίνησε στην πράξη η επίσημη συνεργασία μας με Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων . Στον χαιρετισμό που απέστειλε η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε :

«Αγαπητοί Σύνεδροι, κάθε πρωτοβουλία στήριξης της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε για να αυξήσουμε τον αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την πραγματοποίηση του στόχου μας: να μην χάνεται ούτε ένας συνάνθρωπος μας επειδή δεν βρίσκει συμβατό δότη. Για τον λόγο αυτόν, η συμβολή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στον αγώνα μας, με τη δημιουργία τοπικών κέντρων ενημέρωσης και συλλογή δειγμάτων από νέους εθελοντές μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Χώρας και των Δημοτικών Ιατρείων, δημιουργεί μία σημαντική προοπτική πολλαπλασιασμού των δοτών και είναι για εμάς πολύ σημαντική… Ελπίζω πραγματικά η συνεργασία που ξεκινάμε σήμερα με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με σκοπό να φτάσει σε κάθε ένα από τους 325 Δήμους της Χώρας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, να αποδώσει καρπούς και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία χώρα που θα μπορεί να καλύψει με τις δικές της δυνάμεις, τις ανάγκες της για εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις και τη φωνή μας για να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας μας, το σύνθημα μας : «Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή! Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών!». Για τη συμβολή σας στον μεγάλο αγώνα που δίνουμε, σας ευχαριστώ πολύ.»

O πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης δήλωσε με τη σειρά απο το βήμα του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, ότι: «Η υγεία των πολιτών να μην ξεκινά από τη θεραπεία της ασθένειας αλλά από τη διατήρηση της υγείας του πολίτη , αποτελεί τη βασική στόχευση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)»

Το πολλά «υποσχόμενο» συνέδριο για τον Σύλλογο μας, έκλεισε με τη δέσμευση των συνέδρων για τη συστράτευση τους στο πλευρό μας. Ευχή μας, το Δίκτυο της ΕΔΔΥΠΠΥ να αποτελέσει σημείο αναφοράς των δημοτών για την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.