ΕΠΑΛ Λαυρίου, ένα εσπερινό λύκειο με ΟΡΑΜΑ

pagelavrio

Σε μία πολύ συγκινητική εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Διευθύντρια του Εσπερινού Λυκείου Λωρίου κα Αλεξάνδρα Κοραλή, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Λαυρίου, μαθητές γονείς φίλοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν για το πόσο απλό, εύκολο και ανώδυνο είναι να προσφέρει κάποιος αιμοποιητικά κύτταρα και να δώσει στον ασθενή που τα έχει ανάγκη μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή.

Να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων για ασθενείς παιδιά ή ενήλικες που αρρώστησαν από καρκίνο και για να ζήσουν πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση. Για την ευαισθησία και τις δράσεις ανθρωπιάς των κατοίκων της Λαυρεωτικής μίλησε στην εισαγωγική της ομιλία η κα Ελευθερία Ανδρομιδά, Προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, για την σημασία και την διαδικασία της Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, μίλησαν ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Αν. Καθηγητής κος Στέλιος Γραφάκος και η κα Κάτια Χατζηπέτρου, για το ύψιστο νόημα και αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ενέταξε την Μητρόπολη στους ενεργούς συνοδοιπόρους του ΟΡΑΜΑΤΟΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ. Οι εγγραφές νέων εθελοντών δοτών πολλές, μα πιο πολλές οι ελπίδες για όλους τους ασθενείς.