Το Playmobil ,συνεργαζόμενο κέντρο μας!

pageplaymobiltt

''Η PLAYOBIL συνεχίζει να προσφέρει χαμόγελα και ζωή με ...ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ''

Εδω και πολλά χρόνια η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών PLAYMOBIL έχει τον ''μαγικό'' τρόπο να δίνει χαρά και να χαρίζει χαμόγελα σε όλα τα παιδιά. Η 22α Φεβρουαρίου 2018 είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας γιατί η PLAYMOBIL με την πρωτοβουλία της  να υπογράψει το σύμφωνο συνεργασίας με την Πρόεδρο του συλλόγου μας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη , πραγματοποιεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς αφού με αυτή την ενέργεια  δίνει Ελπίδα και Ζωή σε παιδιά που δοκιμάζονται απο τον καρκίνο.

Η PLAYMOBILγίνεται Συνεργαζόμενο Κέντρο με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις του παιδότοπου PLAYMOBILFUNPARK στη Κηφισιά,όπου ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες της PLAYMOBIL θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και θα πραγματοποιείται και συλλογή δειγμάτων των ενδιαφερομένων, οι οποίοι έτσι θα εγγράφονται στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφτηκε σήμερα από την Πρόεδρο των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον Γενικό Διευθυντή της PLAYMOBILHELLAS κύριο Γιώργο Παγώνη, στο αμφιθέατρο τηςΟγκολογικήςΜονάδαςΠαίδων«Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-«ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ και του Διοικητικού ΣυμβουλίουτουΣυλλόγου «ΟΡΑΜΑ-ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία PLAYMOBIL για τη σημαντική της προσφορά στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός πως έχουμε στο πλευρό μας μία από τις πιο αγαπημένες διαχρονικά εταιρείες παιχνιδιών, όπως είναι η Playmobil, με παιχνίδια που χαρίζουν το χαμόγελο στα παιδιά και με ποικίλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την εθελοντική συμμετοχή στο έργο μας. Φέτος, με την PlaymobilHellas κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Η Playmobil γίνεται από σήμερα Συνεργαζόμενο Κέντρο με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και είμαισίγουρη ότι αυτό θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τον ήδη μεγάλο αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και να χαρίσουμε ελπίδα σε ακόμα περισσότερα παιδιά».

Ως αναγνώριση της σημαντικής  συμβολής του κυρίου Γιώργου Παγώνη και της Playmobil στο έργο του Συλλόγου, η κυρία Βαρδινογιάννη του απένειμε το «Βραβείο Εκτίμησης» της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Εν συνεχεία ο κύριος Παγώνης, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που του κάνει και παρουσίασε με αριθμητικά στοιχεία την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος PLAY&GIVE : «Στα 6 χρόνια παρουσίας του προγράμματος στην ελληνική αγορά, έχουν αγκαλιάσει τις φιγούρες PLAYMOBIL play&give πάνω από 600.000 παιδιά. Να σκεφτείτε μόνο ότι έχουμε περίπου 85-90.000 γεννήσεις το χρόνο. Που σημαίνει πως εδώ και 6 χρόνια, όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν αγόρασαν και τίμησαν το PLAYMOBIL play&give».

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»κυρία Ινώ Κωσταντοπούλου, αφού ευχαρίστησε από την πλευρά της την PLAYMOBIL, τόνισε πόσο σημαντική είναι η καλή συνεργασία των δύο πλευρών: «Πριν από έξι χρόνια ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ξεκινούσε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.  Την ίδια ώρα η PLAYMOBIL ξεκινούσε το διεθνώς πρωτοποριακό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών γύρω από την έννοια της προσφοράςPLAY&GIVE.  Έξι χρόνια μετά, εμείς κερδίσαμε 60.000 εθελοντές δότες και εσείς ήδη μετράτε έξι χρόνια ενός πολύ επιτυχημένου προγράμματος.  Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από το να κερδίζεις μαζί με έναν φίλο».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ «Αγία Σοφία» και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κύριος Μανώλης Παπασάββας ευχαρίστησε και αυτός την Playmobil για την πολυετή προσφορά της και εξήγησε πόσο σημαντικά αποτελέσματα έχει η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τον θεσμό του εθελοντή δότη μυελού των οστών.

Στην ξεχωριστή αυτή η εκδήλωση συμμετείχαν επίσης παιδιά που νοσηλεύονται στην ΟγκολογικήΜονάδα Παίδωνκαι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς με τους ήρωες της PLAYMOBIL.  Στους μικρούς φίλους της PLAYMOBIL μοιράστηκαν οι συλλεκτικές φιγούρες PLAYMOBIL PLAY&GIVEπου για το 2017-2018 είναι ο «Παππούς» και η «Γιαγιά»και δημιουργήθηκαν από την Εταιρεία προκειμένου να αναδειχτεί η αξία της ελληνικής οικογένειας και να μεταφερθεί ένα μήνυμα αγάπης και ουσιαστικής προσφοράς σε μικρούς και μεγάλους. 

Ενα μεγαλο "ευχαριστω" στην Playmobil για την αδιακοπη παρουσια της στο πλευρο μας κι ειμαστε βεβαιοι πως ο αγαπημενος χωρος παιδιων και γονιων , το playmobil fun park,γρηγορα θα εξελιχθει σε ενα απο τα πιο δραστηρια συνεργαζομενα κεντρα μας. Ταυτοχρονα, χωρος διασκεδασης και χαρας,αλλα  και χωρος ζωης και ελπιδας.