82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης : 1400 «ναι στη ζωή»!

Για 2η φορά εφέτος το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ «ανέβηκε» στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία μάλιστα μας έκανε την τιμή να επιλέξει ως κοινωνικό της σκοπό το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και τα μηνύματά μας και να σταθεί στο πλευρό μας, ώστε η ΔΕΘ να γίνει χώρος ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών καθ’ όλη την διάρκεια της. Το μήνυμά μας «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών - Δώσε ελπίδα, Δώσε ζωή!» επικοινωνήθηκε επί 10 ημέρες - όσο κράτησε η Έκθεση- και επί πολλές μέρες πριν, μέσα απ’ όλα τα μέσα που διέθεσε η ΔΕΘ για την προβολή της: έντυπα, δελτία τύπου, social media, σποτάκια στην TV, στις φωτεινές της οθόνες στις εγκαταστάσεις της και από τα μεγάφωνα της, όπως και κατά την διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης τύπου της ΔΕΘ στην οποία συμμετείχαν και μίλησαν τόσο ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΟΡΑΜΑΤΟΣ, Καθηγητής κος Στέλιος Γραφάκος, όσο και ο Αγγελιοφόρος μας Σάκης Ρουβάς.

helexpo thessaloniki 2017 5

Ιδιαίτερα ο τελευταίος, συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο στις προσπάθειές μας να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές δότες μυελού των οστών! Πραγματοποίησε ειδικές αναρτήσεις και video στα δικά του social media με τους εκατομμύρια followers και ήταν παρών στο περίπτερό μας ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο κάνοντας και ο ίδιος δειγματοληψίες μαζί με τα στελέχη μας, κάτι που δημιούργησε πανδαιμόνιο! Επίσης η κεντρική συναυλία της ΔΕΘ που εφέτος επέλεξε ως καλλιτέχνη τον Σάκη ήταν και αυτή αφιερωμένη στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και στα μηνύματά μας. 1400 νέοι άνθρωποι, είπαν «ναι στην ζωή» κι έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών χάρη στην ΔΕΘ και την ευχαριστούμε!

helexpo thessaloniki 2017 3helexpo thessaloniki 2017 8helexpo thessaloniki 2017 2

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κο Τάσο Ζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Κυριάκο Ποζιρκίδη, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή κο Αλέξη Τσαξιρλή, και τον Διευθυντή Εκθέσεων κο Ανδρέα Δαρούδη για την τιμή που μας έκαναν. Όμως τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο, αν στο πλευρό μας, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, δεν είχαμε τους καταπληκτικούς εθελοντές μας! Εβδομήντα πέντε εθελοντές, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – τμήμα Σαμαρειτών, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων Θεσσαλονίκης, τις αιμοδοσίες των Νοσοκομείων «ΑΧΕΠΑ», «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» και του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, τους φοιτητές του Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» και τα ΙΕΚ Επαγγελματιών Υγείας όπως το ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ», οι οποίοι ήταν συνεχώς σε βάρδιες κοντά μας! Μια ομάδα ανεκτίμητης αξίας και προσφοράς που χωρίς αυτή δεν θα τα είχαμε βγάλει πέρα. Ένα «ευχαριστώ» γι’ αυτούς είναι λίγο.

             helexpo thessaloniki 2017 9 helexpo thessaloniki 2017 6

Από το περίπτερό μας φέτος στην ΔΕΘ πέρασαν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν και είμαστε βέβαιοι πως φεύγοντας από κοντά μας, έγιναν πρεσβευτές των μηνυμάτων μας. Ανάμεσά τους εφέτος μας τίμησε ο Πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας που έγινε κιόλας δότης. Ο Υπουργός Οικονομίας κος Ευκλείδης Τσακαλώτος που πέρασε «συμβολικά» όλη την διαδικασία για να δώσει το καλό παράδειγμα στους νέους, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά αλλά και πολλοί διπλωμάτες ‘όπως ο Πρεσβευτής των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κος Geoffrey Pyatt, που γνωρίζει από κοντά το έργο μας και εξέφρασε για άλλη μια φορά την φιλία και την συμπαράστασή του.

                                                                helexpo thessaloniki 2017 11 helexpo thessaloniki 2017 10

Στην Θεσσαλονίκη, υποσχεθήκαμε πως με κάθε ευκαιρία θα επιστρέφουμε! Κοντά σε φίλους φιλάνθρωπους και εθελοντές!

Χίλια «ευχαριστώ» σε όλους!