Επισκέψεις με σημασία...

Μέσα στον Σεπτέμβριο, είχαμε την τύχη να παρουσιάσουμε τη δουλειά και τους στόχους του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ σε πολύ σημαντικές προσωπικότητες που με τη δράση και τις αποφάσεις τους σφραγίζουν την εποχή μας.

EPISKEPSEIS ME SHMASIA 4

Συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο μας, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις μας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της ΕΛΠΙΔΑΣ, την «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», ο πρώην Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ κύριος Kofi Annan, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova και η Πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Foundation- Human Rights», γνωστή ακτιβίστρια, κυρία Kerry Kennedy και όλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση της ΕΛΠΙΔΑΣ και του ΟΡΑΜΑΤΟΣ.EPISKEPSEIS ME SHMASIA 2

Οι επισκέψεις έγιναν με αφορμή και στο περιθώριο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δημοκρατίας, που είναι η 15η Σεπτεμβρίου και του 5ου Ετήσιου Athens Democracy  Forum που οργάνωσαν οι New York Times, στο οποίο η Πρόεδρος μας ήταν ομιλήτρια και η ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη χορηγοί του Στρογγυλού Τραπεζιού για τους Αναπτυξιακούς Στόχους του ΟΗΕ για την χιλιετία.

«Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι του ΟΗΕ αποτελούν τον χάρτη και την πυξίδα των ανθρωπιστικών μας δράσεων για τα παιδιά και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ενδυναμώνουν τη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές…» ανέφερε στην ομιλία της στο Ζάππειο η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ενώ στην επίσκεψη τους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ τόσο ο κύριος Kofi Annan όσο και η κυρία Irina Bokova αναφέρθηκαν πολύ θερμά στο έργο της Προέδρου μας.

Δήλωσε ο κύριος Kofi Annan:  «Σε ευχαριστώ, Μαριάννα και σε συγχαίρω, για όλα αυτά που προσφέρεις στα παιδιά, που τα φροντίζεις τόσο και ξέρω ότι πάντα προσπαθείς για το καλύτερο και δεν το βάζεις ποτέ κάτω! Ξέρω πως ότι αποφασίσεις να κάνεις, θα το κάνεις! Το έργο σου είναι αξιοθαύμαστο.

Από την πλευρά της δε η Γ. Διευθύντρια της UNESCO κυρία Irina Bokova τόνισε ότι «η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι Πρέσβυς Καλής Θελήσεως με όλη τη σημασία της λέξης, με την ουσιαστική έννοια αυτού του τίτλου..»

                                                           EPISKEPSEIS ME SHMASIA 1EPISKEPSEIS ME SHMASIA 6                                                                  

Κατά την επίσκεψη τους στο Νοσοκομείο της ΕΛΠΙΔΑΣ, τοποθέτησαν οι διακεκριμένοι καλεσμένοι το «αστέρι» με το όνομα τους στον τοίχο του αμφιθεάτρου με τις προσωπικότητες που μας τιμούν με την παρουσία τους και από την πλευρά μας ο Σύλλογος τους απένειμε τιμητικό βραβείο.

                                                               EPISKEPSEIS ME SHMASIA 3