Άνοιξαν Πανιά με όραμα ελπίδας οι μικροί αθλητές της ιστιοπλοΐας !

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 2017 για παιδιά 8-11 ετών που διοργάνωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στον Μαραθώνα και στην Παλαιά Φώκαια αντίστοιχα, έφτασε στο τέλος κι είχε Νικητές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.Φέτος το Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας έσπασε ρεκόρ συμμετοχών με 350 σκάφη απ΄όλη την Ελλάδα ενώ είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αφού βοήθησε στην διάδοση του μηνύματος του συλλόγου ''ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ''.

istioploia4

''ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ - ΔΩΣΕ ΖΩΗ'' φώναξαν όλοι οι αθλητές της ιστιοπλοΐας  που έτρεξαν στους αγώνες. Σε μια πολύ όμορφη και ελπιδοφόρα τελετή λήξης ανέβηκαν στο βάθρο οι Νικητές και πήραν τα μετάλλια τους μετά από έναν δύσκολο αγώνα.

Το μεγάλο έπαθλο όμως δόθηκε απ΄όλους τους μικρούς αθλητές προς όλη την Ελληνική επικράτεια, αποδεικνύοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο πως είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι του Οράματος Ελπίδας αφού κάθε μικρός αθλητής που αγωνιζόταν έφερε στο σκάφος του το μήνυμα του συλλόγου μας.

                                        istioploia3   istiploia5

Τα στελέχη του συλλόγου μας παρευρέθησαν στην τελετή έναρξης με τον χαιρετισμό του επιστημονικού μας Διευθυντή κυρίου Στέλιου Γραφάκου αλλά και κατά την διάρκεια των ιστιοδρομιών, ενημέρωσαν για την εύκολη διαδικασία που χρειάζεται ώστε να γίνει κάποιος Εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Στις απονομές των μεταλλίων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής(Ε.Ο.Ε) κύριος Σπύρος Καπράλος , ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και Διοικητής της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ''Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη'' κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο οποίος παρέλαβε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αναμνηστική πλακέτα προς τιμήν του συλλόγου μας.

                             istioploia2 istioploia7

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κύριος Τέλης Αδαμόπουλος στην κεντρική του ομιλία  ευχαρίστησε τον σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και εξήρε το Έργο και τον μεγάλο αγώνα που πραγματοποιεί η Πρόεδρος του συλλόγου μας κυρία Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη για να θεραπεύονται όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Την τελετή έναρξης των Αγώνων παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος - παρουσιάστρια κυρία Χριστίνα Λαμπίρη ενώ την τελετή λήξης των αγώνων παρουσίασε ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής των Αθλητικών ειδήσεων της Δημόσιας τηλεόρασης(ΕΡΤ) κύριος Νίκος Οικονομόπουλος.

        istioploia8 istioploia6

Δείτε τα αποτελέσματα και τους νικητές των ιστιοδρομιών εδώ