Η Παλαιστίνη τιμά την Πρόεδρο μας!

Η Παλαιστίνη «σε αναγνώριση του μεγάλου ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί και του ρόλου της στην προώθηση της φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς» απένειμε στην Πρόεδρο μας, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το «Μετάλλιο της Τιμής και της Διάκρισης» του Κράτους της Παλαιστίνης. Το βραβείο επέδωσε στην κα Βαρδινογιάννη, εκ μέρους του Πρόεδρου της Παλαιστίνης κου Mahmoud Abbas, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κύριος Marwan Toubassi. Με την παρουσία των Πρέσβεων της Αιγύπτου, κυρίου Mohamed Farid Monid, της Ιορδανίας κυρίου Fawwaz Qasim Al – Eitan, της Κούβας κυρίας Zelmys Maria Dominguez Cortina και του Πρέσβη της Τυνησίας Lassaad Mhirssi. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν οι Πρέσβεις θέλησαν να εκφράσουν, όχι μόνο τη φιλία τους προς τον παλαιστινιακό λαό αλλά και τη μεγάλη εκτίμηση τους στο έργο και τη δράση της Προέδρου μας.

palaistinh1

Όπως υπογράμμισε κατά τη σύντομη ομιλία του ο κύριος Toubassi «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε μια ξεχωριστή κυρία που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανθρωπότητα, στην ειρήνη, στην ευημερία των ανθρώπων και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις πολλές δράσεις της, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνώς… Κυρία Βαρδινογιάννη για τη συνολική σας συνεισφορά και σε αναγνώριση του μεγάλου ανθρωπιστικού σας έργου επιτρέψτε μου εκ μέρους του Προέδρου μου, κυρίου Mahmoud Abbas, να σας απονείμω το «Μετάλλιο της Τιμής και της Διάκρισης».

Ο κύριος Toubassi δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυρία Βαρδινογιάννη που με όλη της την καρδιά θέλησε να προσφέρει νοσοκομειακή περίθαλψη σε άρρωστα παιδιά της Παλαιστίνης και να τα φιλοξενήσει στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και ιδιαίτερα την ευχαρίστησε που πρόσφερε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και υγεία στον Nooreldin και την Tanseen,δυο παιδιών από την Παλαιστίνη, που εδώ κι επτά μήνες νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, και γεμάτα χαμόγελα ήρθαν σήμερα στην εκδήλωση.

palaistinh3

Η κυρία Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας το Μετάλλιο δήλωσε συγκινημένη: «Νιώθω ταπεινή και βαθιά ευγνώμων που τιμάτε το έργο μας για το καλό των παιδιών και τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Αυτός ο αγώνας είναι αποτέλεσμα μια μεγάλης συλλογικής προσπάθειας, μιας προσπάθειας των γιατρών, των νοσηλευτών και του επιτελείου της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και παραλαμβάνω αυτό το Μετάλλιο εκ μέρους όλων , εδώ σ’ αυτό το νοσοκομείο που χτίσαμε, σ’ αυτό το «οχυρό» όπου τα οράματά μας γίνονται πραγματικότητα. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνετε, για τα τόσο συγκινητικά και καλά λόγια σας, αλλά και για τις προσωπικές προσπάθειες που καταβάλλετε για να ενισχύσετε τη γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας ανάμεσα στις κοινωνίες μας και για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στη χώρα μας υπήρξατε για μας καλός φίλος και μεγάλος σύμμαχος, και αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Η τελετή έγινε στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων- «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και παραβρεθήκαν σε αυτή , εκτός από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ και του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, τον Διοικητή , τους Διευθυντές Κλινικών και τους νοσηλευτές της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων και η σύζυγος του Πρέσβεως της Παλαιστίνης κυρία Mirna Toubassi, ο Δήμαρχος Ιλίου κύριος Νίκος Ζενέτος, η Πρόεδρος της UNICEF κυρία Σοφία Τζιτζίκου, κα.

palaistinh 2