Ένα τριήμερο με πνεύμα αθλητισμού – εθελοντισμού ζησαμε στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου.
Πολύ σημαντικό για τον σύλλογό μας είναι το γεγονός ότι οι δράσεις του 6ου Μαραθωνίου Ναυπλίου ήταν αφιερωμένες στον εθελοντισμό και στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Με επικεφαλής τον καθηγητή και επιστημονικό μας Διευθυντή κύριο Στέλιο Γραφάκο, τα στελέχη του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ έδωσαν δυναμικό ”παρών” και διέδωσαν με κάθε τρόπο το μήνυμα του συλλόγου μας: ‘’ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.’’
Από την έναρξη των δράσεων με την συνέντευξη τύπου στην Εστία Πολιτισμού ΄΄ΦΟΥΓΑΡΟ΄΄ την Παρασκευή το πρωί 1/3/2019, έως και την λήξη του 6ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, ο σύλλογός μας, μετέφερε έντονο χρώμα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς εγγράφοντας πολλούς νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών στο εθνικό και παγκόσμιο αρχείο.
Πιστεύοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη στην εποχή μας, η ενημέρωση και διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, μέσα από τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις όπου συμμετέχει μεγάλη μερίδα κόσμου, διότι και μ΄αυτόν τον τρόπο θα δομηθεί στην ελληνική κοινωνία μια αλτρουϊστική σκέψη ,διάθεση και πράξη, με αποτέλεσμα να σώζονται ζωές συνανθρώπων μας .
Ευχαριστούμε όσους από τους διοργανωτές , την Δημοτική αρχή, τοπικούς φορείς, τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και απλούς εθελοντές, συνέδραμαν και στήριξαν το έργο του συλλόγου μας κατά την διάρκεια του 6ου Μαραθωνίου Ναυπλίου.
Ευχόμαστε του χρόνου να είναι πιο μαζική και δυναμική η προσέλευση του κόσμου ώστε να μεγαλώσει ακομά περισσότερο αυτή η διοργάνωση που πλέον έχει γίνει θεσμός στην πόλη του Ναυπλίου.