Το πρωί της Πέμπτης (21/2) αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ ‘’Ηφαιστος Λήμνου’’ επισκέφθηκαν τον Σύλλογο μας για να ενημερωθούν λεπτομερέστερα για το έργο μας και την σημασία της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και για να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Την Ομάδα της Λήμνου υποδέχτηκαν ο επιστημονικός Διευθυντής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ κύριος Στέλιος Γραφάκος , η Γενική Γραμματέας μας κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου και τα στελέχη μας , Έφη Βλάμη, Ιωάννα Βαρελά και Θωμάς Σκούρτης.
Η ομάδα ενημερώθηκε από τον καθηγητή κύριο Στέλιο Γραφάκο, για την διαδικασία που ακολουθείται ώστε να προσφέρει κάποιος αιμοποιητικά κύτταρα και να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, ενώ μέσα από videos παρακολούθησαν το έργο του συλλόγου μας αλλά και την ακατάπαυστη και πολυετή δράση της Προέδρου μας κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και της ΕΛΠΙΔΑΣ, για τον παιδικό καρκίνο.


Οι παίκτες του Ηφαίστου όχι μόνο έγιναν δότες μυελού των οστών, αλλά είχαν και την ευαισθησία να δημιουργήσουν ειδικό σποτ, με δικό τους τηλεοπτικό συνεργείο, που τους ακολουθούσε, για να διαδώσουν και να δυναμώσουν –Διοίκηση-παίκτες-Προπονητής- το μήνυμα του ΟΡΑΜΑΤΟΣ: «Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» ώστε ν’ αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας.


Οι παίκτες και τα μέλη της ομάδας της Λήμνου δεν έκρυψαν την συγκίνηση τους αλλά και τον θαυμασμό τους στον αγώνα που δίνει ο σύλλογος μας , ιδιαίτερα όμως στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους για να ξεπεράσουν τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Σ΄αυτό συνέβαλε ιδιαίτερα και η βιωματική αφήγηση του στελέχους του ΟΡΑΜΑΤΟΣ Έφης Βλάμη (πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ξιφασκία με αμαξίδιο) που μετέφερε στην ομάδα, τις δικές της εμπειρίες, όταν, ως έφηβη, χτυπήθηκε από καρκίνο.
Όπως μας υποσχέθηκε ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, σε συνεργασία με τον σύλλογο μας, οι δράσεις του θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στη Λήμνο, προκειμένου όλοι να ενημερωθούν για τη στήριξη που μπορούν να προσφέρουν σε αυτή την προσπάθεια και για το πόσο απλή είναι η διαδικασία ώστε να γίνει κάποιος εθελοντής δότης Μυελού των Οστών.

Την αποστολή του Ηφαίστου Λήμνου αποτελούσαν οι: προπονητής Σωτήρης Μανωλόπουλος, Μάρκος Κολώκας(team manager), Μανώλης Παπαμακάριος(,Sports Director) ,η Διευθύντρια Επικοινωνίας Χριστίνα Σκέντζιου, ο φυσικοθεραπευτής, Ριχάρδος Καμπόδο και οι παίκτες, Σπύρος Μούρτος, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Γιώργο Διαμαντάκος, Σον Έβανς και Αντουέιν Γουίγκινς,.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα, μετά την ενημέρωση για το έργο του ΟΡΑΜΑΤΟΣ, επισκέφθηκε και την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της ”Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” που στεγάζονται τα γραφεία μας. Εκεί τους υποδέχθηκε , η Διευθύντρια της ΜΜΜΟ, κυρία Βασιλική Κίτρα.

Τους Ευχαριστούμε θερμά!