Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρόεδρος της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ» κυρία Μαρία Γιαννίρη προβλέπει ότι τα μέλη της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ» αναλαμβάνουν να στηρίξουν οικονομικά την τυποποίηση και επεξεργασία δειγμάτων των εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», μέσα από το Πρόγραμμα ΜΑΣ «Υιοθέτησε ένα δείγμα».

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε την σημασία υπογραφής της συγκεκριμένης συμφωνίας. «Σήμερα μας κάνετε ένα σπουδαίο δώρο και μας διδάσκετε ένα σπουδαίο μάθημα: ότι δεν υπάρχουν όρια στην προσφορά και στην αγάπη και ότι όταν θέλεις να σταθείς στο πλάι εκείνου που έχει την ανάγκη σου, υπάρχει πάντοτε τρόπος.  Η στήριξή σας στο έργο μας, μέσα από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας μας εμπνέει, μας δίνει κουράγιο και δυναμώνει τον αγώνα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά της, η κυρία Γιαννίρη, με εμφανή συγκίνηση, σημείωσε ότι αποτελεί δέσμευση για όλα τα μέλη της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ», να μην αφήσουν ούτε έναν συνάνθρωπό μας να χαθεί επειδή δεν βρίσκει συμβατό δότη μυελού των οστών.  «Αυτή η συνεργασία που υπογράφουμε σήμερα με ένα απλό στυλό, έχει υπογραφεί με την αγάπη και την ψυχή μας.  Θέλω να ξέρετε ότι έχετε δίπλα σας 8.000 γυναίκες, μέλη της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ» που σας στηρίζουν σε κάθε σας βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γιαννίρη.

Αμέσως μετά, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην κυρία Γιαννίρη την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»και στη συνέχεια τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το Αστέρι της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ».

Αξίζει να προσθέσουμε ότι η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» έχει αγκαλιάσει εδώ και χρόνια, με ιδιαίτερο τρόπο το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ ,συμμετέχοντας δυναμικά σε κοινές δράσεις των δύο σωματείων. Είμαστε βέβαιοι οτι τα μέλη της, με την υψηλή αίσθηση κοινωνικής προσφοράς και την αποτελεσματικότητα τους  ,τη γνώση και την αξιοπιστία τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και επιστημονικής ζωής αλλά προπάντος με την ευασθησία και την ζεστασιά τους ,θ´αποτελέσουν για τοΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ εναν απο τους καλύτερους συμμάχους στον αγώνα πού έχουμε ξεκινήσει, για Ελπίδα και Ζωή !ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!